duminică, 1 septembrie 2013

La împlinirea a 70 de ani de la trecerea sa în neființă




Asociația Istoria Artei organizează în toamna anului 2013 al doilea proiect de anvergură dedicat istoriei arhitecturii bucureștene. Acesta vizează cariera și personalitatea a cinci mari nume ale arhitecturii românești, valorificând patrimoniul realizat și proiectat, punând accent pe contribuția fiecăruia și pe trăsăturile stilistice definitorii, dar amintind și de monumentele dispărute.

Nicolae Ghika-Budești, exponent de seamă al stilului național și cu o activitate prolifică de restaurare a monumentelor istorice, ocupă un loc deosebit în sfera noastră de interes datorită legăturii acestuia cu familia Știrbey, pentru care a proiectat diferite reședințe.

Dedicându-i acest blog, un tur ghidat, un pliant traseu urban și evocându-i activitatea și personalitatea, considerăm că cinstim memoria celui care s-a stins acum 70 de ani.

Oana Marinache

Un comentariu:

  1. Chiar daca voi fi criticat ca acest comentariu nu are legatura cu activitatate arhitectului, totusi are legatura cu persoana lui, care nu a trecut in nefiinta, el fiinteaza intr-o dimensiune care nu ne este accesibila inca. Omul este nemuritor, sa nu uitati!

    RăspundețiȘtergere